Bosch

A PDE injektorokat a VW gyár 1.9 és 2.0 literes motorjaihoz fejlesztette ki a Bosch. A PDE magyarul adagoló-porlasztó egységet jelent. Mágnestekercs vezérlésü a befecskendezett mennyiség szabályozás. Érdekessége, hogy egy mechanikus-hidraulikus kialakításnak köszönhetően, minden fősugár előtt, egy elősugár befecskendezés is megtörténik. A PDE injektor üzemanyag hozzá  vezetése, illetve elvezetése a hengerfejben történik. Ezért ki-beszereléskor mindig új tömítéseket használjunk. Különös gonddal huzzuk le a rögzítő csavarokat, és állítsuk be a müködtető himba hézagát. Gyári porlasztócsúcs kittel javítható.

A PD. PLD befecskendező rendszert  a tehergépjármüveknél alkalmazzák.
A PD egység kialakítása hasonló a VW-hez, csak méreteiben jóval nagyobb. Scania, Volvo és Iveco motorokban került alkalmazásra.
A PLD a Pumpen Leitung Düse röviditéséből, adagoló-porlasztó nyomócsővel jelent. A hengerfej kialakítás, illetve a porlasztó beépítés miatt, a szívattyú és a porlasztó között, egy rövid nyomócső került beépítésre. MAN és Mercedes motorokban alkalmazzák. Mindkét típus porlasztócsúcs cserével javítható.

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk