Bosch nagynyomásu szivattyú

A Bosch nagynyomásu szivattyú típusai: CP1 - CP1H - CP2 - CP3 - CP4  Minden típusát, gyári technológiával, gyári alkatrészekkel javítjuk. A mérési eredményeket jegyzőkönyvvel dokumentáljuk.


 

CP1 -es szivattyú

A CP1 -es szivattyúkkal szerelt 1400-1600 baros rendszerre jellemző a nyomás-szabályzó szelep alkalmazása. Ez a szelep a szivattyún illetve a railcsövön is elhelyezkedhet. A szelep müködését egy mikrószürő védi. A szürő eltömödése esetén, nem megoldás annak eltávolítása. Ugyan is szürő nélkül, a szenyeződés tovább jut az injektorokhoz, amit hamar tönkre tesz. Mindenképpen a szenyeződés bekerülését kell megakadályozni a rendszerbe.

CP3 - CP4 típusu szivattyú

A CP3 - CP4 típusu szivattyúkkal szerelt nagynyomásu rendszerre jellemző, az ún. hozam, vagy menyiség szabályozott rendszer. A railcsőre a szivattyú mindig csak annyi üzemanyagot szállít , amennyit az adott nyomás fenntartása mellett az injektorok "elfogyasztanak" Ezt az elektronika szabályozza a szivattyún található hozam / IMV / szeleppel. A szívattyún lehet saját fogaskerekes tápszívattyú, de lehet külső elektromos is.

CP2 típusu szivattyú

CP2 típusu szivattyút a Renault Magnum, Midlum típusu tehergépjármüveknél alkalmazták először. saját fogaskerekes külső tápszívattyúval rendelkezik.A soros adagolóhoz hasonló kivitelü a szerkezet, Eltérés hogy itt elemenként 3 bütyökprofilt alkalmazva, fordulatonként 3-szor hozza létre a nagynyomást. A nyomás szabályozás hozam szeleppel történik. A szívattyú saját fogaskerekes tápszívattyúval rendelkezik.

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk